Voorzitter: Coert Schwagermann

Coert SchwagermannVan zeer nabij maak ik de vreselijke ziekte dementie mee en ervaar hoe deze volksziekte de mens kan veranderen. Om deze mensen toch wat plezier en ontspanning te geven ben ik één van de medeoprichters van de Stichting Vrienden van Senna Zorg.

Als stichting willen wij geldmiddelen bijeen brengen voor ontspanning, zoals het aanschaffen van o.a. attributen die speciaal voor dementerenden zijn ontworpen en niet worden bekostigd vanuit de exploitatie van Senna Zorg.

Secretaris: Jannie Brinkman - van Onselen

Secretaris: Jannie Brinkman - van OnselenDementie in diverse vormen komt bij ons in de familie voor. Ik heb ervaren, dat het als mantelzorger fijn is als je één of meerdere dagen per week ontlast wordt door je dementerende vader, moeder of partner aan de zorgen van het personeel bij Ontmoetingscentrum Onderdak toe te vertrouwen.

Daarom wil ik mij inzetten om het verblijf bij Senna Zorg zo aangenaam mogelijk, tevens stimulerend en uitdagend, te laten zijn door middel van o.a. het juiste (dure) materiaal te gebruiken. De hiervoor benodigde financiën probeer ik met mijn medebestuursleden bij elkaar te brengen.

Penningmeester: Cees van Eekelen

Penningmeester: Cees van EekelenIk ben een maatschappelijk betrokken oud ondernemer, en ben al meer dan 50 jaar woonachtig in s-Gravenzande. De reden om mij in te zetten voor de stichting is dat ik me betrokken voel bij mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ik vind het belangrijk dat ouder wordende mensen langer thuis kunnen blijven wonen met o.a. verpleeghulp aan huis. Ook waardeer ik de kleinschalige en veelzijdige zorg en de persoonlijke aandacht die Senna Zorg biedt. Door donateur of vriend te worden van de stichting kunnen we samen het leven voor de cliënten van Senna Zorg wat verlichten - gewoon doen dus!

Lid: Joop Overkleeft

Lid: Joop OverkleeftAls oud-bestuurslid van “het Oude Land” had ik in mijn takenpakket o.a. woningtoewijzing en heb daardoor veel senioren leren kennen. Als bestuur kreeg je weleens te maken met bewoners met een geheugenprobleem/dementie. Graag wil ik mij als vrijwilliger inzetten voor deze groep ouderen.

Een aantal van hen kunnen door omstandigheden niet meer volledig thuis wonen maar kunnen gebruik maken van de dagopvang van ontmoetingscentrum Senna. Voor deze groep willen wij iets extra’s organiseren of aankopen. Extra’s die niet door de regulieren zorg wordt vergoed. Wij als stichting willen samen met de vrijwilligers deze groep een gezellige en zinvolle dagbesteding bezorgen zodat zij met een glimlach op hun gezicht weer naar huis gaan.