Ontmoetingscentrum Onderdak

Ons Ontmoetingscentrum Onderdak is bestemd voor mensen met geheugenproblemen en hun partners, kinderen en/of mantelzorgers. Wij bieden u hulp bij de begeleiding, advies en informatie in het gehele proces.

Wij zijn 6 dagen in de week geopend van maandag t/m zaterdag. Het is mogelijk om ons één of meerdere dagen per week te bezoeken. De gezellige woonkamer met een ruime lichte serre biedt uitzicht op de grote tuin en maakt dat men zich snel “thuis” voelt. Er worden verschillende (re)creatieve activiteiten aangeboden waarbij de vaardigheden en persoonlijke interesses van de individuele cliënt centraal staat. Zo wordt er onder andere samen boodschappen gedaan om een verse warme maaltijd te kunnen koken. Samen met een medewerker of vrijwilliger worden de dieren verzorgd, geluisterd naar muziek/pianospel, geschilderd of gebruik gemaakt van het biljart.

De mantelzorger heeft tijdens het gehele proces een zeer belangrijke rol. Door het intensieve contact met de mantelzorger wordt er al snel een vertrouwensband opgebouwd. Onze ervaren medewerkers bieden een luisterend oor en geven informatie over het verloop van de ziekte. Er wordt nauw samen gewerkt met diverse partijen in de ketenzorg zoals b.v. de casemanager en de huisarts.

Op de vraag wat Onderdak voor de mantelzorger betekent zegt een mantelzorger:

Ik weet dat mijn man een gezellige dag heeft terwijl ik die dag dat mijn man op Onderdak is, dingen en activiteiten doe die ik samen niet kan doen. Onderdak is heerlijk huiselijk en jullie zijn ook allemaal lief voor hem maar ook voor mij.

Door onze enthousiaste en ervaren medewerkers en vrijwilligers is het Ontmoetingscentrum Onderdak een plek waar iedereen graag komt. Het ontmoetingscentrum is gevestigd in een oude dokterswoning omgeven door een ruime tuin.

Heeft u een partner of familielid met geheugenproblemen? Neemt u contact met ons op.
U bent welkom om een keer te komen kijken.

Indicatie

Via de WLZ wordt er een indicatie (vaststelling van de begeleidings- of zorgvraag) toegewezen en vanuit de WMO neemt Senna Zorg per 1 januari 2023 deel aan een pilot waarin mensen met geheugenproblemen zich direct kunnen wenden tot Senna Zorg om naar het Ontmoetingscentrum Onderdak te gaan. Er is dan geen indicatie meer nodig vanuit de gemeente Westland. Voor inwoners vanuit Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) is er nog wel een WMO-indicatie noodzakelijk. Een uitzondering hierop is dat cliënten bij Senna Zorg ook op particuliere basis gebruik kunnen maken van het Ontmoetingscentrum Onderdak.

De eigen bijdrage vanuit de gemeente Westland komt met de pilot ook te vervallen voor de mensen die Onderdak al bezoeken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wendy van Staalduinen 06 14688068
Jenny van Rossum 06 43932227
oconderdak@sennazorg.nl