Verhaal van een vrijwilliger

Portretfoto van vrijwilliger"Sinds de dagopvang Onderdak op de Poelkade begon vond ik het een uitdaging om er vrijwilligerswerk te mogen doen.

Waarom koos ik voor de gezondheidszorg? Zorg en aandacht geven aan zieke mensen stond hoog in mijn vaandel. Ik ben verpleegkundige, activiteitenbegeleidster en heb jarenlang ik de ouderenzorg gewerkt. Toen ik met vervroegd pensioen ging bleef ik daar als vrijwilligster "werken".

In 2014 kwam Ko Besuijen, directeur van Senna Zorg bij de vrouwenbeweging 'Passage', waar ik lid van was, vertellen over zijn toekomstige plannen van dagbesteding op 'Onderdak'. Ik heb samen met een andere vrijwilligster Adri gelijk enthousiast onze diensten aangeboden en zijn wij samen gestart op de dagbesteding 'Onderdak' toen gelegen aan de Poelkade. Het was bijzonder om de ontwikkeling vanaf het begin mee te maken.

Inmiddels is het Ontmoetingscentrum Onderdak geworden en zijn we verhuisd naar de Oudelandstraat. In december 2018 ben ik gaan proberen of de gasten van de donderdagmiddag het leuk vonden om te aquarelleren. Het animo bleek groot en al gauw kwamen Carolien, Tonny en Waling, ook alle vrijwilligers, assisteren bij de 2- wekelijkse schildersgroep. Het kost beleid en inspanning maar groot is het plezier van iedereen als het weer lukt om met penseel en waterverf iets aardigs op papier te zetten. Naast schilderen zijn mijn hobby's: tuinieren, fietsen, boeken lezen en zingen in een Oratoriumkoor.

Ik ben blij als het lukt om samen in een huiselijke kring met elkaar waardevolle dingen te delen. Het is mooi om te horen hoe zij jou deelgenoot maken van hun levenservaring, maar soms ook van hun zorgen over het hier en nu.

Al met al een mooie vrijwilligsters ervaring rijker!"

Margriet van Veen

Wilt u ook vrijwilliger worden? Neemt u dan contact op met Jenny van Rossum via oconderdak@sennazorg.nl of bel 06-15273252.