Verhaal van een mantelzorger

Mantelzorger en partner die koffie drinken"Bij het Ontmoetingscentrum Onderdak wordt mijn vrouw Jenny altijd heel enthousiast en met veel liefde ontvangen. De medewerkers zijn altijd heel vriendelijk en betrokken. Er wordt veel van de medewerkers gevraagd, maar ze zijn altijd geduldig en enthousiast.

We wisten van het bestaan van Onderdak door mijn broer en schoonzus, zij zijn ook enthousiast over Onderdak. Onze casemanager vertelde ons dat we op Onderdak een kopje koffie konden gaan drinken. We vonden de sfeer direct erg fijn en mijn vrouw voelde zich er snel thuis.

De eerste keer dat Jenny naar Onderdak ging vond ik de dag wel heel stil. Gelukkig heb ik altijd mensen die ik kan bezoeken. In de ochtend doe ik vaak boodschappen en in de middag rust ik vaak even en ga daarna op bezoek. Door de dementie kan Jenny ook niet meer mee op bezoek bij anderen. Daarom kan ik dat doen als zij op Onderdak is.

Jenny gaat altijd heel graag naar Onderdak. Dat is voor mij ook heel prettig.

Op Onderdak wordt er vaak piano gespeeld, iets creatiefs gedaan zoals bijvoorbeeld kettingen maken of er wordt gesjoeld. Ook het samen koffie drinken en het eten vindt ze erg gezellig. Er wordt altijd een warme maaltijd gekookt.

De medewerkers van Onderdak houden me goed op de hoogte door de rapportages die zij maken in Caren Zorgt. Mijn zoon kan hierin ook meelezen. Hij woont ver weg maar is hij op afstand toch betrokken.

Het valt mij altijd op dat de medewerkers zo vriendelijk zijn voor Jenny maar zij vragen ook aan mij hoe het met me gaat en stellen vragen.

Omdat Jenny naar Onderdak kan hoeft ze nog niet naar een verpleeghuis en zo blijven we samen thuis. Ik vind het een uitkomst, een soort tussenoplossing. Ik kan een dag tot rust komen van de zorg voor haar en andere dingen doen en ik weet dat zij het ook naar haar zin heeft, hoe mooi kan dat zijn."

De heer Heus