Ko Besuijen – Directeur

Ko BesuijenVanuit mijn visie op de zorg om mensen thuis een meer cliëntgerichte zorg te bieden ben ik in 2001 gestart met Senna Zorg. Een persoonlijke organisatie waar cliënten en personeel zich thuis voelen.

Senna Zorg is uitgegroeid tot een middelgrote organisatie waar ik als directeur erg trots op ben. Onze betrokken medewerkers hebben hart voor hun werk en voor de organisatie. Door deze inzet van alle medewerkers is Senna Zorg uitgegroeid tot wat we nu zijn geworden.

In 2016 zijn we gestart met een het Ontmoetingscentrum Onderdak, voor mensen met dementie. Vanuit mijn persoonlijke ervaring wil ik deze groep mensen iets moois aanbieden in de vorm van een huiselijke omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en meehelpen met zinvolle activiteiten die afgestemd zijn op hun achtergrond. Zelf ben ik HBOV Verpleegkundige, doe intakegesprekken bij nieuwe cliënten of als het nodig is help ik ook mee met de zorg in de Wijk.

Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn in de zorg vind ik dit nog steeds het mooiste beroep dat er is!

Eva Besuijen – wijkverpleegkundige

Eva Besuijen – wijkverpleegkundigeIk voel mij hier als een vis in het water. Zorgen dat onze cliënten ondanks hun problematiek toch weer zelfredzaam worden is geworteld door een ruime ervaring in de revalidatiezorg.

Samen met de cliënt zoeken naar mogelijkheden en inzet van de juiste zorg en daar een passend Zorgplan op maken is mooi werk. Zelfredzaamheid behoud of herstel staat hierbij voorop.

Naast het indiceren van zorg geef ik scholingen en toets de verpleegkundigen en verzorgenden op het juist uitvoeren van medisch technische handelingen.

De samenwerking met de collega’s is zeer prettig. Bij Senna Zorg kan ik mijn visie op de zorg volledig toepassen. Ik hoop nog lang werkzaam bij Senna Zorg te zijn.

Anne-Fleur – Wijkverpleegkundige

anne fleur – Verpleegkundige en plannerVan jongs af aan wist ik al wat ik graag wilde worden. Ik wilde iets gaan doen in de zorg. Mijn studiekeuze was dan ook snel gemaakt; de opleiding tot Verpleegkundige. In mijn 3e en 4e leerjaar (2019-2020) heb ik stagegelopen bij Senna Zorg. Na mijn opleiding heb ik nog een tijdje gewerkt in de wijk als oproepkracht. Daarna ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en ging ik werken in het Haga ziekenhuis op de Longafdeling. Hier heb ik 2 jaar gewerkt.

Ik kwam erachter dat dit toch niet helemaal bij mij paste en ben ik weer in contact gekomen met Senna zorg. Hier werk ik nu weer sinds december 2022 en het voelde vanaf dag 1 weer als vanouds en vertrouwd. Ik ben nog steeds erg blij dat ik terug ben en mag samenwerken met dit geweldige team. Door de dankbaarheid, blije gezichten van de cliënten en de leuke gesprekken haal ik veel plezier uit mijn werk.

Naast dat ik bij de cliënten thuis kom voor de zorg in de wijk voer ik ook de eerste gesprekken thuis met de cliënt en hun naasten om zo te kijken naar wat de zorgvraag is en welke hulp er het beste past. Daarna stel ik een plan op en voeren we dat plan uit samen met het team. Deze combinatie maakt het erg divers en uitdagend!

Yvonne van Nierop – VIG-er en gespecialiseerd in palliatieve zorg

Yvonne van NieropAl meer dan 25 jaar werk ik met mijn hele hart in de zorg. Eerst lange tijd in het verpleeghuis zowel op de chronische zorg als op de revalidatie unit en de palliatieve zorg.

Mijn hart ligt echt bij de palliatieve zorg! Het werken bij Senna Zorg is elke dag weer anders, afwisseling in de zorgvragen maar bovenal achter elke voordeur ligt een verhaal, een geschiedenis.

Graag bied ik een luisterend oor en een professionele ondersteunende en helpende hand om de cliënt en zijn naasten bij te staan bij het begeleiden van het stervensproces, het opknappen na een operatie, maar ook om elke dag een spreekwoordelijk zonnetje te brengen op de cliënt zijn (oude) dag!

Samen met mijn collega’s (onder)steunen we elkaar om onze cliënten de zorg te geven die ze nodig hebben.

Wendy van Staalduinen – Coördinator Ontmoetingscentrum Onderdak (intern)

Wendy van Staalduinen – Coördinator Ontmoetingscentrum Onderdak (intern)Als coördinator van Ontmoetingscentrum Onderdak houd ik me bezig met het regelen van alles rondom de zorg voor de cliënten.

Van de intake tot opname regel ik dat de zorg zo goed mogelijk verloopt en dat de cliënten kunnen genieten van een onbezorgde dag op het Ontmoetingscentrum. Dit doe ik niet alleen maar samen met het enthousiaste team van helpenden, verzorgenden, helpenden, vrijwilligers en stagiaires, dat ik aan mag sturen.

Ik geniet van de contacten met de cliënten en mantelzorgers waarbij we echt de tijd nemen om te luisteren en de zorg af te stemmen op de persoonlijke wensen.

Doordat we een kleinschalige organisatie zijn is er oog voor iedereen en dat maakt dat ik mij bij Senna Zorg echt thuis voel.

Denise van der Kruk – Coördinator Onderdak (extern) en Individuele Begeleiding

Denise van der Kruk – Coördinator Onderdak (extern) en Individuele BegeleidingMet ruim 10 jaar ervaring in de zorg ben ik in 2021 gaan werken voor de organisatie Senna Zorg. Deze warme en persoonlijke omgeving is een fijne plek voor cliënt en werknemer.

Als coördinator heb ik veel externe contacten zoals met de casemanagers, gemeente Westland en andere organisaties binnen de ketenzorg dementie. Ook coördineer ik de intake en de zorg voor cliënten die in aanmerking komen voor Individuele Begeleiding. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het kwaliteitssysteem.

Het geeft veel voldoening om samen met mijn collega’s de zorg voor de cliënt en familie te regelen en te ondersteunen waar nodig.

Jenny van Rossum – VIG-er en medewerkster Onderdak

Jenny van Rossum – VIG-er en medewerkster OnderdakHiervoor heb ik in diverse verzorgingshuizen gewerkt. De overstap naar het Ontmoetingscentrum Onderdak was voor mij een juiste keuze. Een zinvolle dagbesteding geven aan mensen met dementie is fijn en dankbaar werk om te doen. Recent heb ik de cursus Ontmoetingscentra gevolgd bij VUmc.

We hebben inmiddels een leuk enthousiast groeiend team. Daarnaast ben ik het vaste aanspreekpunt voor onze vrijwilligers. Zonder hen is dit alles niet mogelijk. Samen vormen we echt één team en dat is goed om te zien.

Indien nodig help ik in de wijk of geef Individuele Begeleiding. Dit is een leuke afwisseling. Voor mij is werken in de zorg en dus op Onderdak het fijnste wat er is en ik zou niet iets anders willen doen.

Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te mogen en kunnen werken!

Helen de Winter – verpleegkundige en assistent planner

Helen de Winter – verpleegkundige en assistent plannerIn 2009 ben ik gestart als verpleegkundige in de wijkverpleging van Senna Zorg voorheen Pallia Zorgbureau. Toen in 2016 het Ontmoetingscentrum Onderdak van start is gegaan ben ik mijn taken in de wijk gaan combineren met de activiteiten van Onderdak. Door het bieden van individuele begeleiding of cliënten een fijne dag op het OC Onderdak te bezorgen, geef je de mantelzorgers ruimte om op adem te komen en even tijd voor zichzelf te hebben. Het gaat in de zorg niet alleen om degene die de zorg nodig heeft, maar ook de mensen er omheen.

Sinds 2019 ben ik assistent planner van de wijkzorg. Tijdens vakanties of noodsituaties werk ik nog steeds mee in de wijk. Ik werk met veel enthousiasme in deze veelzijdige functie. Ondanks dat we als organisatie nog steeds aan het groeien zijn is het familiegevoel behouden.

Bij Senna Zorg hebben we nog steeds oog voor elkaar en blijven we op zoek om nog beter te worden waarbij altijd onze cliënt centraal staat!

Sandra Bongaards – HR medewerker

Sandra Bongaards – P&O medewerkerHet voelt goed om in deze doortastende, cliëntvriendelijke organisatie te werken. We zoeken continue naar verbetering. Collega’s hebben oprechte aandacht voor elkaar. De lijnen zijn kort en we werken samen met passie en professionaliteit. De cliënten merken dit in de zorg die ze van ons krijgen.

Als HR-medewerker ben ik o.a. verantwoordelijk voor het werven en selecteren van zorgprofessionals bij Senna Zorg. We hebben persoonlijke aandacht voor de sollicitant en de medewerker.

Ons team bestaat uit zorgprofessionals in vaste dienst maar er zijn ook opleidingsplekken voor stagiaires. Daarbij werken wij graag samen met ZZP’ers, ze zijn onmisbaar in onze organisatie.

Het is fijn om onderdeel te zijn van zo’n warm team en zo een bijdrage te kunnen leveren aan goede zorg!

Simone Baks – Officemanager

Simone Baks – Officemanager De leukste combinatie ooit! Dat is wat ik zeg als mensen vragen wat ik voor werk doe. Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Senna Zorg en na bijna een jaar in de wijk en op ons Ontmoetingscentrum Onderdak te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar officemanager en werk ik ook nog één dag per week op Onderdak.

Als officemanager ben ik een echte spin-in-het-web (of een kantoorheld, ook prima) en mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Dat ik dit doe voor een organisatie waar deskundig gewerkt wordt met oprechte aandacht voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers, maakt het nog leuker!

Karin Wijnbergen – Administratief en ondersteunend medewerker

Karin Wijnbergen – OfficemanagerIk ben in 2010 begonnen bij Senna Zorg en trots op wat Senna bereikt heeft in deze periode. Vanuit de zakelijke wereld naar het werken in de gezondheidszorg is voor mij de juiste keuze geweest.

Ik voel me hier thuis en hou van de omgang met mensen. In mijn huidige functie heb ik ook veel contact met de cliënten en hun mantelzorgers van ons Ontmoetingscentrum Onderdak. Dat vind ik erg belangrijk, niet alleen een naam maar ook een beeld van iemand. Dat voel je ook als je hier werkt, iedereen is begaan met de cliënten en met elkaar.

Jolanda Aalbrecht – Financieel medewerker

Jolanda Aalbrecht – Financieel medewerkerIk werk nu ruim 7 jaar bij Senna Zorg op kantoor, begonnen als allround administratief medewerkster.

Nu ben ik verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie en beheer ik het administratiesysteem. Dit is een zeer afwisselende functie, vooral door de voortdurende veranderingen in de zorg en al de administratieve handelingen die hier uit voort komen.

Ik werk bij Senna Zorg omdat ik het een fijne warme organisatie vind die ook veel oog heeft voor mij als persoon.

Het werken bij Senna Zorg vind ik vooral leuk door de afwisseling van werk in een persoonlijke omgeving met enthousiaste collega’s.

Marloes van Staaij - Planner

Marloes van Staaij - PlannerNa 10 jaar werken als ergotherapeut en 4 jaar als planner binnen een grote organisatie ben ik per 1 maart 2022 in dienst gekomen van Senna Zorg. Kijken naar mogelijkheden, dat is hetgeen wat ik altijd heb geleerd. Als planner bij Senna zorg komt dit goed van pas! De kleinschaligheid dat is wat mij aanspreekt bij deze organisatie. Hierdoor zijn er korte lijntjes, waardoor zorg snel en volgens de gemaakte afspraken geleverd kan worden.

Het oog blijven houden voor de cliënt en de medewerker is essentieel. Uiteindelijk moet je er samen wat moois van maken en daarbij heb je iedereen nodig. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.