Ko Besuijen – Directeur

Ko BesuijenVanuit mijn visie op de zorg om mensen thuis een meer cliëntgerichte zorg te bieden ben ik in 2001 gestart met Senna Zorg. Een persoonlijke organisatie waar cliënten en personeel zich thuis voelen.

Senna Zorg is uitgegroeid tot een middelgrote organisatie waar ik als directeur erg trots op ben. Onze betrokken medewerkers hebben hart voor hun werk en voor de organisatie. Door deze inzet van alle medewerkers is Senna Zorg uitgegroeid tot wat we nu zijn geworden.

In 2016 zijn we gestart met een het Ontmoetingscentrum Onderdak, voor mensen met dementie. Vanuit mijn persoonlijke ervaring wil ik deze groep mensen iets moois aanbieden in de vorm van een huiselijke omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en meehelpen met zinvolle activiteiten die afgestemd zijn op hun achtergrond. Zelf ben ik HBOV Verpleegkundige, doe intakegesprekken bij nieuwe cliënten of als het nodig is help ik ook mee met de zorg in de Wijk.

Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn in de zorg vind ik dit nog steeds het mooiste beroep dat er is!

Eva Besuijen – Wijkverpleegkundige

Eva Besuijen – wijkverpleegkundigeIk voel mij hier als een vis in het water. Zorgen dat onze cliënten ondanks hun problematiek toch weer zelfredzaam worden is geworteld door een ruime ervaring in de revalidatiezorg.

Samen met de cliënt zoeken naar mogelijkheden en inzet van de juiste zorg en daar een passend Zorgplan op maken is mooi werk. Zelfredzaamheid behoud of herstel staat hierbij voorop.

Naast het indiceren van zorg geef ik scholingen en toets de verpleegkundigen en verzorgenden op het juist uitvoeren van medisch technische handelingen.

De samenwerking met de collega’s is zeer prettig. Bij Senna Zorg kan ik mijn visie op de zorg volledig toepassen. Ik hoop nog lang werkzaam bij Senna Zorg te zijn.

Anne-Fleur Blok – Verpleegkundige en Planner

anne fleur – Verpleegkundige en plannerVan jongs af aan wist ik al wat ik graag wilde worden. Ik wilde iets gaan doen in de zorg. Mijn studiekeuze was dan ook snel gemaakt; de opleiding tot Verpleegkundige. In mijn 3e en 4e leerjaar (2019-2020) heb ik stagegelopen bij Senna Zorg. Na mijn opleiding heb ik nog een tijdje gewerkt in de wijk als oproepkracht. Daarna ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en ging ik werken in het Haga ziekenhuis op de Longafdeling. Hier heb ik 2 jaar gewerkt.

Ik kwam erachter dat dit toch niet helemaal bij mij paste en ben ik weer in contact gekomen met Senna zorg. Hier werk ik nu weer sinds december 2022 en het voelde vanaf dag 1 weer als vanouds en vertrouwd. Ik ben nog steeds erg blij dat ik terug ben en mag samenwerken met dit geweldige team. Door de dankbaarheid, blije gezichten van de cliënten en de leuke gesprekken haal ik veel plezier uit mijn werk.

Naast dat ik bij de cliënten thuis kom voor de zorg in de wijk voer ik ook de eerste gesprekken thuis met de cliënt en hun naasten om zo te kijken naar wat de zorgvraag is en welke hulp er het beste past. Daarna stel ik een plan op en voeren we dat plan uit samen met het team. Deze combinatie maakt het erg divers en uitdagend!

Yvonne van Nierop – VIG-er en gespecialiseerd in palliatieve zorg

Yvonne van NieropAl meer dan 25 jaar werk ik met mijn hele hart in de zorg. Eerst lange tijd in het verpleeghuis zowel op de chronische zorg als op de revalidatie unit en de palliatieve zorg.

Mijn hart ligt echt bij de palliatieve zorg! Het werken bij Senna Zorg is elke dag weer anders, afwisseling in de zorgvragen maar bovenal achter elke voordeur ligt een verhaal, een geschiedenis.

Graag bied ik een luisterend oor en een professionele ondersteunende en helpende hand om de cliënt en zijn naasten bij te staan bij het begeleiden van het stervensproces, het opknappen na een operatie, maar ook om elke dag een spreekwoordelijk zonnetje te brengen op de cliënt zijn (oude) dag!

Samen met mijn collega’s (onder)steunen we elkaar om onze cliënten de zorg te geven die ze nodig hebben.

Wendy van Staalduinen – Coördinator Ontmoetingscentrum Onderdak (intern)

Wendy van Staalduinen – Coördinator Ontmoetingscentrum Onderdak (intern)Als coördinator van Ontmoetingscentrum Onderdak houd ik me bezig met het regelen van alles rondom de zorg voor de cliënten.

Van de intake tot opname regel ik dat de zorg zo goed mogelijk verloopt en dat de cliënten kunnen genieten van een onbezorgde dag op het Ontmoetingscentrum. Dit doe ik niet alleen maar samen met het enthousiaste team van helpenden, verzorgenden, helpenden, vrijwilligers en stagiaires, dat ik aan mag sturen.

Ik geniet van de contacten met de cliënten en mantelzorgers waarbij we echt de tijd nemen om te luisteren en de zorg af te stemmen op de persoonlijke wensen.

Doordat we een kleinschalige organisatie zijn is er oog voor iedereen en dat maakt dat ik mij bij Senna Zorg echt thuis voel.

Denise van der Kruk – Coördinator Individuele Begeleiding en Kwaliteitsmedewerker

Denise van der Kruk – Coördinator Onderdak (extern) en Individuele BegeleidingMet ruim 10 jaar ervaring in de zorg ben ik in 2021 gaan werken voor de organisatie Senna Zorg. Deze warme en persoonlijke omgeving is een fijne plek voor cliënt en werknemer.

Als coördinator heb ik veel externe contacten zoals met de casemanagers, gemeente Westland en andere organisaties binnen de ketenzorg dementie. Ook coördineer ik de intake en de zorg voor cliënten die in aanmerking komen voor Individuele Begeleiding. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van het kwaliteitssysteem.

Het geeft veel voldoening om samen met mijn collega’s de zorg voor de cliënt en familie te regelen en te ondersteunen waar nodig.

Jenny van Rossum – Assistent coördinator OC Onderdak

Jenny van Rossum – VIG-er en medewerkster OnderdakHiervoor heb ik in diverse verzorgingshuizen gewerkt. De overstap naar het Ontmoetingscentrum Onderdak was voor mij een juiste keuze. Een zinvolle dagbesteding geven aan mensen met dementie is fijn en dankbaar werk om te doen. Recent heb ik de cursus Ontmoetingscentra gevolgd bij VUmc.

We hebben inmiddels een leuk enthousiast groeiend team. Daarnaast ben ik het vaste aanspreekpunt voor onze vrijwilligers. Zonder hen is dit alles niet mogelijk. Samen vormen we echt één team en dat is goed om te zien.

Indien nodig help ik in de wijk of geef Individuele Begeleiding. Dit is een leuke afwisseling. Voor mij is werken in de zorg en dus op Onderdak het fijnste wat er is en ik zou niet iets anders willen doen.

Ik hoop hier tot aan mijn pensioen te mogen en kunnen werken!

Sandra Bongaards – HR medewerker

Sandra Bongaards – P&O medewerkerHet voelt goed om in deze doortastende, cliëntvriendelijke organisatie te werken. We zoeken continue naar verbetering. Collega’s hebben oprechte aandacht voor elkaar. De lijnen zijn kort en we werken samen met passie en professionaliteit. De cliënten merken dit in de zorg die ze van ons krijgen.

Als HR-medewerker ben ik o.a. verantwoordelijk voor het werven en selecteren van zorgprofessionals bij Senna Zorg. We hebben persoonlijke aandacht voor de sollicitant en de medewerker.

Ons team bestaat uit zorgprofessionals in vaste dienst maar er zijn ook opleidingsplekken voor stagiaires. Daarbij werken wij graag samen met ZZP’ers, ze zijn onmisbaar in onze organisatie.

Het is fijn om onderdeel te zijn van zo’n warm team en zo een bijdrage te kunnen leveren aan goede zorg!

Simone Baks – Officemanager

Simone Baks – Officemanager De leukste combinatie ooit! Dat is wat ik zeg als mensen vragen wat ik voor werk doe. Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Senna Zorg en na bijna een jaar in de wijk en op ons Ontmoetingscentrum Onderdak te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar officemanager en werk ik ook nog één dag per week op Onderdak.

Als officemanager ben ik een echte spin-in-het-web (of een kantoorheld, ook prima) en mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Dat ik dit doe voor een organisatie waar deskundig gewerkt wordt met oprechte aandacht voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers, maakt het nog leuker!

Jolanda Aalbrecht – Financieel medewerker

Jolanda Aalbrecht – Financieel medewerkerIk werk nu ruim 7 jaar bij Senna Zorg op kantoor, begonnen als allround administratief medewerkster.

Nu ben ik verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie en beheer ik het administratiesysteem. Dit is een zeer afwisselende functie, vooral door de voortdurende veranderingen in de zorg en al de administratieve handelingen die hier uit voort komen.

Ik werk bij Senna Zorg omdat ik het een fijne warme organisatie vind die ook veel oog heeft voor mij als persoon.

Het werken bij Senna Zorg vind ik vooral leuk door de afwisseling van werk in een persoonlijke omgeving met enthousiaste collega’s.

Lisette Messemaker - Planner

Marloes van Staaij - PlannerNa 15 jaar aan het werk te zijn geweest als verzorgde IG, heb ik in april 2023 de overstap gemaakt als planner bij Sennazorg. Waar ik het begin deze baan combineerde met het werken in de wijk, werk ik nu 3 dagen als planner op kantoor.

Ik vind het fijn om op deze manier nog wel verbonden te zijn met de cliënten. Het plannen van de routes vind ik altijd een leuke puzzel, en ben ik altijd dankbaar als dit weer lukt. Ik vind het erg fijn om binnen een kleine organisatie werkzaam te zijn, waardoor je met collega’s nauw betrokken bent met elkaar.

Joyce van der Zalm – Assistent coördinator Individuele Begeleiding

Joyce van der Zalm – Assistent coördinator Individuele BegeleidingIk ben Joyce van der Zalm, sinds 2023 werkzaam bij Senna Zorg als assistent coördinator van de Individuele Begeleiding. Hiervoor heb ik 13 jaar in het ziekenhuis gewerkt als mbo-verpleegkundige op verschillende afdelingen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en kwam zo in het warme bad van Senna Zorg terecht.

Ik ga bij de mensen met dementie of geheugenproblemen thuis op intakegesprek. Ik ben de schakel tussen familie, casemanagers en de medewerkers van Individuele begeleiding en daarnaast verricht ik ook nog een aantal uur per week verpleegkundige zorg bij cliënten in de wijk. Deze afwisselende functie vind ik erg leuk. Het geeft mij veel voldoening om te zien wat je kunt betekenen door het geven van deze begeleiding/zorg voor de cliënten die zo lang mogelijk thuis willen en kunnen blijven wonen.

Louisa Storm – Wijkverpleegkundige

Louisa StormMet een uitgebreide achtergrond in de gezondheidszorg, zowel als wijkverpleegkundige en in recente jaren als gespecialiseerd reumaverpleegkundige in het Haga Ziekenhuis, ben ik vanaf 1 maart 2024 bij Senna Zorg opnieuw actief als wijkverpleegkundige.

Mijn hart ligt bij het ondersteunen en begeleiden van cliënten bij het vinden van een balans tussen hun wensen en verantwoordelijkheden ten aanzien van werk, gezin en sociaal leven enerzijds en de gevolgen van ziekte, aandoeningen of beperkingen anderzijds.

Ik geloof dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte; het omvat ook zingeving, sociale verbondenheid, plezier, beweging en een positief zelfbeeld. Mijn zorgvisie richt zich op gezondheid, mogelijkheden, welzijn en geluk, met een specifieke focus op zelfmanagement, veerkracht en het behoud ervan.

In december 2023 heb ik een tweejarige post-HBO opleiding Integrative Medicine (IM) afgerond, waarbij ik ook ben opgeleid tot IM-zorgverlener en leefstijlcoach. Deze opleiding heeft mijn blik als verpleegkundige verrijkt, waarbij preventie, voorlichting en passende interventies centraal staan, met als uitgangspunt het holistisch welzijn.

De kleinschaligheid van Senna Zorg spreekt mij enorm aan. Er heerst een prettige werksfeer en een sterke betrokkenheid. Ik voel mij thuis in dit enthousiaste team dat hart heeft voor de zorg en voor elkaar.